Uunilohi makean chilikastikkeen kera
Tätä herkullista kastiketta kannattaa valmistaa kerralla kunnon annos. Jäljelle jäänyt kastike säilyy jääkaapissa viikon verran ja täydentää erinomaisesti monenlaisia ruokia. Kaikkein maukkainta lohi on medium-kypsänä, toisin sanoen sisältä hieman punertavana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 4 lohifileetä, à 150-200 g
- hieman karkeaa suolaa
- öljyä uunipannulle
Kastike
- 2 dl kasvislientä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 2½ dl makeaa chilikastiketta
- 1 tl perunajauhoja
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyjä perunoita
- viipaloitua purjoa
- suikaloitua kiinankaalia
- persiljaa tai korianteria
Valmistusohje
1. Uunilohi: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohifileiden tulee olla ruodottomia ja suomustettuja. Nahkaa ei kuitenkaan tarvitse poistaa. Mausta lohifileet karkealla suolalla ja nosta ne öljytylle uunipannulle nahka ulospäin. Kypsennä uunissa 8-10 minuuttia, kiertoilmauunissa riittää lyhyempikin aika.
2. Kastike: Sekoita kasviliemi, viinietikka chilikastike. Kiehauta, poista vaahto huolellisesti ja hauduta noin 5 minuuttia. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.
3. Tarjoa lohifileet peruna-purjo-kiinankaalipedillä. Kaada päälle kastiketta ja koristele lehtipersiljalla tai korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka