Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohipyttipannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile pyttipannun maustajana ja kaunistuksena kullekin ruokailijalle raaka munankeltuainen yhdessä kuorenpuolikkaassa ja sinappikastiketta toisessa. Viileä olut ja kylmä pieni snapsi kuuluvat mieluusti tämän aterian oheen.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 600 g lohifileetä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Pyttipannu

  • 4 isoa perunaa
  • 3 porkkanaa
  • ½ keltainen kesäkurpitsa
  • ½ vihreä kesäkurpitsa
  • 3 kevätsipulia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 raakaa munaa
  • 4 rkl sinappia
  • 4 rkl kuohukermaa
  • ½ punasipuli
  • karkeaksi jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa kananmunat varoen. Riko kuori mahdollisimman siististi puolivälistä, jotta saat suurinpiirtein samankokoiset puolikkaat. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon, peitä ja säästä jääkaapissa toiseen ruokaan tai leivontaan. Jätä keltuainen toiseen munanpuolikkaaseen. Säästä toiset kuorenpuolikkaat sinappikastiketta varten. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita sinappi siihen. Lusikoi sinappikerma toisiin kuorenpuolikkaisiin. Laita täytetyt kuoret esim. munakuppeihin tai kulhoon, jossa on karkeaa suolaa ja peitä kelmulla tarjoiluun asti.

2. Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Kuutioi myös kesäkurpitsat. Puhdista ja suikaloi kevätsipulit. Kuutioi lohi. Kuumenna paistinpannu ja paista perunat ja porkkanat pehmeiksi öljyssä. Laita kesäkurpitsat ja sipulit paistumaan mukaan viimeminuuteiksi. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

3. Paista lohikuutiot voissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Viipaloi punasipuli renkaiksi. Asettele juureskuutiot ja lohikuutiot omiksi ryhmikseen lämmitetylle tarjoiluvadille. Koristele kuorenpuolikkailla ja punasipulirenkailla. Pane tarjolle pöytään mustapippuria valmiiksi rouhittuna tai myllyssä. Kukin ruokailija saa sekoitella oman annoksensa haluamallaan tavalla.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu