Lohitartar mädillä ja ranskankermalla
Julkaistu
Lohitartar ei ole pelkästään mukava alkuruoka, se on myös hyvä tapa käyttää ylijäänyttä graavilohta. Voit käyttää myös puolet graavilohta, puolet kylmäsavustettua lohta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 300 g graavattua lohifileetä
- 50 g lohenmätiä
- 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- ½ punasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vihreitä salaatinlehtiä
- 4 sitruunalohkoa
- 50 g muikunmätiä
- tilliä
Valmistusohje
1. Kuutioi lohi. Sekoita ranskankerma ja lohenmäti, mausta pippurilla ja lisää lohikuutiot.
2. Muotoile seoksesta pyöreitä kiekkoja lusikoiden avulla. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle, lohitartaria päälle, koristele muikunmädillä, tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka