Kylmäsavu- ja graavilohitartar lohenmädin kera
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g kylmäsavulohta
- 200 g graavilohta
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 tl sinappia
- 1 tl rouhittuja roseepippureita
- ½ tl suolaa
- 100 g lohenmätiä
Tarjoiluun
- 4 salaatinlehteä
- 4 sitruunalohkoa
- 4 tillinoksaa
- ruohosipulia
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista kaikki ruskeat osat lohesta ja kuutioi lohi hienosti. Hienonna tilli. Sekoita ranskankerma ja sinappi, mausta suolalla ja roseepippurilla, lisää tilli. Ota hieman mätiä sivuun koristelua varten, kääntele ranskankermaseokseen pienet lohikuutiot ja loput mädistä.
2. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle. Laita tartaria pienen pihvin tavoin joka lautaselle, koristele mädillä.
3. Jauha reilusti valkopippuria annosten päälle ja koristele ruohosipulilla, tillillä ja sitruunalohkolla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka