Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmäsavu- ja graavilohitartar lohenmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g graavilohta
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl rouhittuja roseepippureita
  • ½ tl suolaa
  • 100 g lohenmätiä

Tarjoiluun

  • 4 salaatinlehteä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa
  • ruohosipulia
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista kaikki ruskeat osat lohesta ja kuutioi lohi hienosti. Hienonna tilli. Sekoita ranskankerma ja sinappi, mausta suolalla ja roseepippurilla, lisää tilli. Ota hieman mätiä sivuun koristelua varten, kääntele ranskankermaseokseen pienet lohikuutiot ja loput mädistä.

2. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle. Laita tartaria pienen pihvin tavoin joka lautaselle, koristele mädillä.

3. Jauha reilusti valkopippuria annosten päälle ja koristele ruohosipulilla, tillillä ja sitruunalohkolla. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lohitartar