Pienet raakapihvit tuoreesta ja savustetusta lohesta
On hämmästyttävää, että helpot ja herkulliset raakapihvit ovat niin tuntemattomia! Käytä pihveihin joulupöydästä jäänyt savulohi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 200 g ruodotonta lohifileetä
- 200 g savulohta
- pippuria
- suolaa maun mukaan
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
- 2 rkl lohenmätiä
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 sitruuna tai limetti
- 4 viipaletta paahdettua leipää
Valmistusohje
1. Hienonna tuore ja savustettu lohi yleiskoneella karkeaksi hakkelukseksi. Mausta vastajauhetulla musta- tai valkopippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.
2. Asettele salaatinlehdet neljälle leikkelelautaselle. Muotoile lohihakkeluksesta jokaiselle lautaselle pieni raakapihvi. Aseta pihvin viereen sitruuna- tai limettilohko. Raakapihvien lisänä maistuu nokare lohenmätiä ja ranskankermaa sekä viipale paahdettua leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa