Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet raakapihvit tuoreesta ja savustetusta lohesta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On hämmästyttävää, että helpot ja herkulliset raakapihvit ovat niin tuntemattomia! Käytä pihveihin joulupöydästä jäänyt savulohi.

4 annosta

  • 200 g ruodotonta lohifileetä
  • 200 g savulohta
  • pippuria
  • suolaa maun mukaan

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä
  • 2 rkl lohenmätiä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 sitruuna tai limetti
  • 4 viipaletta paahdettua leipää

Valmistusohje

1. Hienonna tuore ja savustettu lohi yleiskoneella karkeaksi hakkelukseksi. Mausta vastajauhetulla musta- tai valkopippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.

2. Asettele salaatinlehdet neljälle leikkelelautaselle. Muotoile lohihakkeluksesta jokaiselle lautaselle pieni raakapihvi. Aseta pihvin viereen sitruuna- tai limettilohko. Raakapihvien lisänä maistuu nokare lohenmätiä ja ranskankermaa sekä viipale paahdettua leipää.

Tuoreimmat aiheesta

Lohitartar