Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos pidät lohesta, kokeile tätä reseptiä. Tämä on ihana alkuruoka tai ruokahalun kiihottaja. Tarjoile ranskankerman, vastalämmitetyn vaalean leivän, paahtoleivän tai näkkileivän kera.

Neljälle

  • 400 g nahatonta, tuoretta lohifileetä
  • 4 rkl lohenmätiä, noin 50 g
  • 1 sitruuna lohkoina
  • 4 isoa tillinoksaa
  • valkopippuria, myllystä rouhittua
  • ranskankermaa tarjoiluun
  • hienonnettua punasipulia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Puhdista lohesta pois kaikki ruskea, ja kuutioi se pieneksi terävällä veitsellä. Sekoita kuutiot varoen mädin kanssa, tai asettele ne vierekkäin pieniksi kasoiksi.

2. Asettele kala ja mäti neljälle lautaselle. Muotoile vaikka pieneksi pihviksi, jos haluat.

3. Jauha päälle runsaasti valkopippuria, koristele hienonnetulla punasipulilla, tillillä ja sitruunalohkolla.

Tuoreimmat aiheesta

Lohitartar