Tuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin kera
Jos pidät lohesta, kokeile tätä reseptiä. Tämä on ihana alkuruoka tai ruokahalun kiihottaja. Tarjoile ranskankerman, vastalämmitetyn vaalean leivän, paahtoleivän tai näkkileivän kera.
Neljälle
- 400 g nahatonta, tuoretta lohifileetä
- 4 rkl lohenmätiä, noin 50 g
- 1 sitruuna lohkoina
- 4 isoa tillinoksaa
- valkopippuria, myllystä rouhittua
- ranskankermaa tarjoiluun
- hienonnettua punasipulia tarjoiluun
Valmistusohje
1. Puhdista lohesta pois kaikki ruskea, ja kuutioi se pieneksi terävällä veitsellä. Sekoita kuutiot varoen mädin kanssa, tai asettele ne vierekkäin pieniksi kasoiksi.
2. Asettele kala ja mäti neljälle lautaselle. Muotoile vaikka pieneksi pihviksi, jos haluat.
3. Jauha päälle runsaasti valkopippuria, koristele hienonnetulla punasipulilla, tillillä ja sitruunalohkolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku