Kalavartaita ja bulgur-risottoa
Myös bulgurista eli vehnäsuurimoista voi tehdä risottoa. Tällä kertaa tarjoilemme sen kanssa kalasta tehtyjä grillivartaita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 250 g lohta
- 250 g kuhaa
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 tl seesaminsiemeniä
Bulgur-risotto
- 4 dl bulguria (vehnäsuurimoita)
- 8 dl kanalientä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl purjosilppua
- ½ kesäkurpitsa
- ½ punainen paprika
Tarjoiluun
- pestoa
Valmistusohje
1. Leikkaa kalat kuutioiksi ja pujota ne grillivartaisiin. Penslaa öljyllä ja mausta suolalla sekä sitruunapippurilla, sirottele lopuksi seesaminsiemenet päälle. Grillaa uunissa, pannussa tai grillissä vartaita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
2. Perkaa ja suikaloi purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota niitä öljyssä kasarissa ja lisää bulgur, kuullota hetki käännellen. Kaada päälle kanalientä vähän kerrallaan, anna kiehua ja sekoittele, kunnes risotto on sopivan paksuista. Siihen menee n. 20 minuuttia. Tarjoile heti vastagrillattujen kalavartaiden ja peston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka