Lohi-scampivartaat
Kun kaikki ainekset grillataan erikseen, lopputulos on täydellinen. Tarjoa lisänä erilaisia vihannesvartaita, salaattia ja kylmää kastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 4 lohen fileepalaa, à 150g
- 16 scampia
- puuvartaita
Lohivartaiden marinadi
- 1½ dl soijaa
- 1 ½ rkl kuivaa sherryä
- 3 rkl sokeria
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ½ rkl inkivääriä raasteena
Scampimarinadi
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 rkl chiliä (espanjanpippuria)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita soija, sherry, sokeri ja inkivääri lohimarinadiksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Leikkaa lohi pitkänomaisiksi paloiksi ja marinoi paloja puoli tuntia.
2. Scampimarinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna chili. Sekoita keskenään öljy, chili ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Marinoi scampeja puoli tuntia.
3. Pujota lohipalat ja scampit eri vartaisiin. Grillaa lohivartaita 3-4 minuuttia molemmin puolin ja scampivartaita 2-3 minuuttia molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku