Tandoorilohivartaat ja hedelmäsalsa

Intialaisen ja pohjoismaisen jännittävä kohtaaminen. On tärkeää, että mausteet saavat aikaa imeytyä loheen ennen kuin ylimäärä raaputetaan pois. Eksoottiset hedelmät maustettuina chilillä ja limetillä tasapainottavat lohen suolaisuutta. Osta valmista tandoori-mausteseosta.

Neljälle

  • 600 g kylmäsavustetun lohen selkäpala
  • 1 dl tandoori-mausteseosta
  • 8 liotettua bambuvarrasta

Hedelmäsalsa

  • 1/4 ananas
  • 1 mango
  • 3 salaattisipulia
  • 1 papaija
  • 1 punainen chili
  • 1 ½ rkl limettimehua
  • 2 rkl korianterisilppua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Poista lohesta nahka ja ruskea liha, joka on lähinnä nahkaa. Puolita lohipala pitkittäin ja kumpikin puolikas vielä kerran pitkittäin. Kuivaa lohisuikaleet, kaada tandoorijauhe lautaselle ja kääntele suikaleita siinä, niin että ne peittyvät kokonaan mausteseokseen. Siirrä lohisuikaleet jääkaappiin.

2. Hedelmäsalsa: Silppua tuore korianteri. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko pieneksi. Purista limetinmehu. Kuori ananas ja poista kanta ja puumainen keskus. Kuori mango ja papaija ja poista siemenet. Viipaloi salaattisipulit ohuesti. Kuutioi hedelmät ja sekoita ne chilin, limettimehun ja korianterisilpun sekä sipuliviipaleiden kanssa. Mausta salsa suolalla.

3. Raaputa lohen pinta terävällä veitsellä tasoittaaksesi maustekerroksen. Puolita sitten lohisuikaleet keskeltä ja pujota jokainen pala omaan vartaaseensa. Grillaa lohivartaat nopeasti ympäriinsä kuumassa grillissä. Itse asiassa vain mausteiden pitäisi paahtua. Jos lohta grillataan liian pitkään se saattaa hajota. Tarjoile heti hedelmäsalsan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!