Lohta carpaccio
Tämä annos miellyttää makunystyröiden lisäksi myös silmää. Lohi ja lime ovat lyömätön yhdistelmä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 500 g lohifileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 limen mehu
- 4 rkl oliiviöljyä
- pippuria
- suolaa
- pala parmesania
- varrellista kaprista
- lehtisalaattia
Valmistusohje
Poista kalafileestä ruodot ja nahka ja leikkaa kala vinottain hyvin ohuiksi viipaleiksi.
Kuori valkosipuli ja sivele kynnestä makua lautasten pinnalle. Purista lautaselle limemehua. Asettele päälle kalaviipaleita ja purista niiden päälle limemehua.
Roiski hieman oliiviöljyä kiillottamaan annos, mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja leikkaa muutama juustolastu päällimmäiseksi.
Revi lisäkkeeksi salaattia ja asettele se nätisti annokseen kapristen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku