Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohta ja pestovoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itse tehty maustevoi on mukavaa ja käytännöllistä. Hyvää maustevoita voidaan käyttää niin lihan, kalan kuin keitettyjen vihannestenkin kanssa. Käytä valmista pestoa purkista.

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 1 prk valmista pestoa, noin 100 g
  • 100 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • ½ paprika
  • 2 tomaattia
  • ½ punasipuli
  • muutama lehti tuoretta basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita pesto ja voi. Lisää mielellään nippu tuoreita basilikalehtiä saadaksesi lisää väriä ja makua. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile rullaksi tai neliskulmaiseksi palaksi ja pakasta tarjoiluun asti.

2. Suikaloi paprika, tomaatti ja punasipuli, sekoita revittyjen basilikalehtien kanssa. Pirskottele oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa salaatin päälle. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

3. Penslaa lohikyljykset voisulalla tai öljyllä. Grillaa kuumalla hiilloksella n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lohikyljykset