Lohta ja pestovoita
Itse tehty maustevoi on mukavaa ja käytännöllistä. Hyvää maustevoita voidaan käyttää niin lihan, kalan kuin keitettyjen vihannestenkin kanssa. Käytä valmista pestoa purkista.
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- voita tai öljyä paistamiseen
- 1 prk valmista pestoa, noin 100 g
- 100 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- ½ paprika
- 2 tomaattia
- ½ punasipuli
- muutama lehti tuoretta basilikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pesto ja voi. Lisää mielellään nippu tuoreita basilikalehtiä saadaksesi lisää väriä ja makua. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile rullaksi tai neliskulmaiseksi palaksi ja pakasta tarjoiluun asti.
2. Suikaloi paprika, tomaatti ja punasipuli, sekoita revittyjen basilikalehtien kanssa. Pirskottele oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa salaatin päälle. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
3. Penslaa lohikyljykset voisulalla tai öljyllä. Grillaa kuumalla hiilloksella n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka