Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmää, keitettyä lohta chilillä ja korianterilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmä, keitetty lohi sopii sekä pääruoaksi että seisovaan pöytään. Tässä maustamme lohen hieman epätavallisesti korianterilla ja chilillä.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • 1 punainen chili
  • ½ nippu tuoretta korianteria

Keittoliemi

  • 2 rkl etikkaa
  • 3 dl vettä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

1. Viipaloi lohi. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Hienonna korianteri.

2. Keitä liemi ja anna sen kiehua ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää lohiviipaleet liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja anna lohen kypsyä varovaisesti poreillen n. 4 minuuttia.

3. Nosta lohiviipaleet liemestä reikäkauhalla ja laita ne kattotiilien tavoin voideltuun vuokaan. Siivilöi liemi varoen kalapalojen päälle. Ripottele päälle chiliä ja korianteria. Laita kylmään ja anna lohen jäähtyä liemessä.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi