Kylmää, keitettyä lohta chilillä ja korianterilla
Kylmä, keitetty lohi sopii sekä pääruoaksi että seisovaan pöytään. Tässä maustamme lohen hieman epätavallisesti korianterilla ja chilillä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g lohifileetä
- 1 punainen chili
- ½ nippu tuoretta korianteria
Keittoliemi
- 2 rkl etikkaa
- 3 dl vettä
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
1. Viipaloi lohi. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Hienonna korianteri.
2. Keitä liemi ja anna sen kiehua ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää lohiviipaleet liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja anna lohen kypsyä varovaisesti poreillen n. 4 minuuttia.
3. Nosta lohiviipaleet liemestä reikäkauhalla ja laita ne kattotiilien tavoin voideltuun vuokaan. Siivilöi liemi varoen kalapalojen päälle. Ripottele päälle chiliä ja korianteria. Laita kylmään ja anna lohen jäähtyä liemessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti