Bruschetta rapujen ja avokadosalsan kera

Bruschetta on grillattu leipäviipale, joka tarjoillaan mukavan vihannessekoituksen kera alkuruokana tai cocktailpalana.

Neljälle

  • 16 ravunpyrstöä
  • 4 viipaletta valkoista maalaisleipää

Salsa

  • 80 g avokadoa
  • 80 g mangoa
  • ½ limetti
  • ½ punasipuli
  • tuoretta kirveliä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Kastike

  • 1 tl viinietikkaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl chilikastiketta

Koristeluun

  • 4 limetti- tai sitruunalohkoa
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 tomaatti

Valmistusohje

1. Salsa: Hienonna mango, avokado, punasipuli ja kirveli. Purista limetinmehu ja sekoita siihen avokado, mango, punasipuli, kirveli, oliiviöljy, suola ja pippuri.

2. Sekoita viinietikka, öljy ja chilikastike keskenään. Leikkaa ravunpyrstöt sopivankokoisiksi paloiksi ja kääntele ne kastikkeessa. Sekoita ne salsaan juuri ennen tarjoilua.

3. Grillaa leipäviipaleet ja jaa avokadosekoitus viipaleiden päälle. Koristele limetillä tai sitruunalla, salaatilla ja tomaatilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.