Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Bruschetta rapujen ja avokadosalsan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Bruschetta on grillattu leipäviipale, joka tarjoillaan mukavan vihannessekoituksen kera alkuruokana tai cocktailpalana.

Neljälle

  • 16 ravunpyrstöä
  • 4 viipaletta valkoista maalaisleipää

Salsa

  • 80 g avokadoa
  • 80 g mangoa
  • ½ limetti
  • ½ punasipuli
  • tuoretta kirveliä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Kastike

  • 1 tl viinietikkaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl chilikastiketta

Koristeluun

  • 4 limetti- tai sitruunalohkoa
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 tomaatti

Valmistusohje

1. Salsa: Hienonna mango, avokado, punasipuli ja kirveli. Purista limetinmehu ja sekoita siihen avokado, mango, punasipuli, kirveli, oliiviöljy, suola ja pippuri.

2. Sekoita viinietikka, öljy ja chilikastike keskenään. Leikkaa ravunpyrstöt sopivankokoisiksi paloiksi ja kääntele ne kastikkeessa. Sekoita ne salsaan juuri ennen tarjoilua.

3. Grillaa leipäviipaleet ja jaa avokadosekoitus viipaleiden päälle. Koristele limetillä tai sitruunalla, salaatilla ja tomaatilla.

Tuoreimmat aiheesta

Bruschetta