Savulohi-avokadosalaatti
Tämä salaatti on edullista juhlaruokaa. Voit käyttää siihen kapeampia pyrstöpaloja, koska lohi joka tapauksessa suikaloidaan. Tarjoile salaatti joko alkupalana tai lounaana. Alkupalaksi ohjeesta riittää 6-8 henkilölle. Paahtoleipä on oivallinen lisuke.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 litra erilaisia salaattilajeja
- 3 tomaattia
- 2 avokadoa
- 1 nippu persiljaa
- 1 nippu tilliä
- 2 rkl viinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 400 g savustettua lohta
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja avokado kuutioiksi. Suikaloi lohi ja sekoita se avokadokuutioiden joukkoon.
2. Jaa salaatti, tomaatit ja avokadosekoitus neljään kulhoon.
3. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Kaada kastike salaatin päälle. Koristele tillillä ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku