Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savulohi-avokadosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä salaatti on edullista juhlaruokaa. Voit käyttää siihen kapeampia pyrstöpaloja, koska lohi joka tapauksessa suikaloidaan. Tarjoile salaatti joko alkupalana tai lounaana. Alkupalaksi ohjeesta riittää 6-8 henkilölle. Paahtoleipä on oivallinen lisuke.

4 annosta

  • 1 litra erilaisia salaattilajeja
  • 3 tomaattia
  • 2 avokadoa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 nippu tilliä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 400 g savustettua lohta
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja avokado kuutioiksi. Suikaloi lohi ja sekoita se avokadokuutioiden joukkoon.

2. Jaa salaatti, tomaatit ja avokadosekoitus neljään kulhoon.

3. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Kaada kastike salaatin päälle. Koristele tillillä ja persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti