Luumu-konjakkivanukas
Pikkujoulunmakuinen luumu-konjakkivanukas on ihana jälkiruoka. Anna vanukkaan hyytyä rauhassa seuraavaan päivään ja tarjoa se raikkaan marjakastikkeen kera.
Luumusose
- 200g kivettömiä kuivattuja luumuja
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 0,5 dl konjakkia
Vanukas
- 2 munaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl maitoa
- 5 liotettua liivatetta
- 2 dl kuohukerma löysänä vaahtona
Valmistusohje
Laita kattilaan luumut, sokeri, vesi ja konjakki. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia kunnes luumut ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella.
Laita munat, sokeri ja maito teräskulhoon. Laita kulho vesihauteeseen ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi miedolla lämmöllä. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita joukkoon luumusose ja nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon.
Laita vanukas kumottaviin annosvuokiin tai rengasvuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa ja tarjoa raikkaan marjakastikkeen sekä rapean keksin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka