Luumuilla täytettyä kylkipaistia ja oreganolihapullia
Luumut ovat hyviä niin kylkipaistin täytteenä kuin lisukkeenakin. Paistin tulee olla niin kypsää, että liha lähes tippuu luiden päältä. Kokeile maustaa lihapullat oreganolla ja tomaattipyreellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Kylkipaisti
- n. 1 kg kylkipaistia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1-2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl salviaa
- 1 pss kivettömiä luumuja
Oreganolihapullat
- 1 kg sika-nautajauhelihaa
- 1 kananmuna
- suolaa ja pippuria
- 1 iso porkkana, raastettu
- ½ dl korppujauhoja
- 1 ½ dl kahvikermaa
- 1 keltasipuli, raastettu
- 1 rkl oreganoa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kylkipaisti: Halkaise luumut. Pistele paistiin reikiä ja täytä ne luumunpalasilla.
2. Mausta liha joka puolelta. Laita paisti ritilälle uunipannun päälle lihapuoli ylöspäin. Kaada uunipannuun hieman kuumaa vettä ja laita liha uuniin pannun päälle uunin keskitasolle.
3. Paista kylkipaistia reilut 1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa helposti luista.
4. Oreganolihapullat: Sekoita lihataikinan ainekset hyvin ja laita taikina kylmään puoleksi tunniksi.
5. Muotoile pieniä, pyöreitä lihapullia ja laita ne leivinpaperille.
6. Paista hiljalleen keskilämmöllä voissa pannussa, ravistele pannua välillä, jotta saat pyöreitä lihapullia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka