Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Luumuilla täytettyä kylkipaistia ja oreganolihapullia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Luumut ovat hyviä niin kylkipaistin täytteenä kuin lisukkeenakin. Paistin tulee olla niin kypsää, että liha lähes tippuu luiden päältä. Kokeile maustaa lihapullat oreganolla ja tomaattipyreellä.

Ainekset

  • Neljälle

Kylkipaisti

  • n. 1 kg kylkipaistia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1-2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl salviaa
  • 1 pss kivettömiä luumuja

Oreganolihapullat

  • 1 kg sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 iso porkkana, raastettu
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 keltasipuli, raastettu
  • 1 rkl oreganoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kylkipaisti: Halkaise luumut. Pistele paistiin reikiä ja täytä ne luumunpalasilla.

2. Mausta liha joka puolelta. Laita paisti ritilälle uunipannun päälle lihapuoli ylöspäin. Kaada uunipannuun hieman kuumaa vettä ja laita liha uuniin pannun päälle uunin keskitasolle.

3. Paista kylkipaistia reilut 1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa helposti luista.

4. Oreganolihapullat: Sekoita lihataikinan ainekset hyvin ja laita taikina kylmään puoleksi tunniksi.

5. Muotoile pieniä, pyöreitä lihapullia ja laita ne leivinpaperille.

6. Paista hiljalleen keskilämmöllä voissa pannussa, ravistele pannua välillä, jotta saat pyöreitä lihapullia.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki