Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oliivisilavoitu porsaanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos sinulla on tuoreita yrttejä, käytä niitä tuplamäärä kuivattuihin verrattuna. Ja jos sinulla on rosmariinia, voit työntää muutaman oksan sitäkin paistiin, jolloin siitä tulee vielä parempi.

6-8 hengelle

  • 2 kg tuoretta porsaanpaistia
  • 20 pimentolla täytettyä vihreää oliivia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 laakerinlehti

Lisäksi

  • uunitomaatteja
  • vihreitä papuja pekonin kera

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele terävän veitsen kärjellä paistiin pikkuviiltoja ja työnnä niihin oliiveja. Mausta liha kauttaaltaan suolalla, pippurilla, rosmariinilla ja timjamilla. Nosta paisti uunivuokaan ja murustele päälle laakerinlehti.

2. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta liha juuri uunin keskitason alapuolelle. Paista kunnes mittari näyttää 75-80 astetta, noin 1,5 tuntia

3. Uunissa paistetut tomaatit ja viherpapuniput, joiden ympäri on kietaistu pekoni ovat hyviä lisäkkeitä.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti