Oliivisilavoitu porsaanpaisti
Jos sinulla on tuoreita yrttejä, käytä niitä tuplamäärä kuivattuihin verrattuna. Ja jos sinulla on rosmariinia, voit työntää muutaman oksan sitäkin paistiin, jolloin siitä tulee vielä parempi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6-8 hengelle
- 2 kg tuoretta porsaanpaistia
- 20 pimentolla täytettyä vihreää oliivia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl kuivattua rosmariinia
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 laakerinlehti
Lisäksi
- uunitomaatteja
- vihreitä papuja pekonin kera
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele terävän veitsen kärjellä paistiin pikkuviiltoja ja työnnä niihin oliiveja. Mausta liha kauttaaltaan suolalla, pippurilla, rosmariinilla ja timjamilla. Nosta paisti uunivuokaan ja murustele päälle laakerinlehti.
2. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta liha juuri uunin keskitason alapuolelle. Paista kunnes mittari näyttää 75-80 astetta, noin 1,5 tuntia
3. Uunissa paistetut tomaatit ja viherpapuniput, joiden ympäri on kietaistu pekoni ovat hyviä lisäkkeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku