Ruudullinen kinkkupaisti yrteillä
Ihana kinkkupaisti hoitaa itse itsensä uunissa sillä aikaa kun voit tehdä jotain hauskaa 1-1 ½ tunnin aikana. Täytä oliiveilla tai jollakin muulla maukkaalla ja värikkäällä, kuten aurinkokuivatuilla tomaateilla, pikkukurkuilla tai parmankinkulla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg kinkkupaisti kamaralla
- 1 ½ rkl rosmariinia
- 1-2 tl timjamia
- 100 g savustettua porsaankylkeä, kuutioina
- 2 dl lientä
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl paistolientä
- 3 dl punaviiniä
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- vihreitä oliiveja
- lohkoperunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Tee kamaraan ruutukuvio terävällä veitsellä, hiero lihaan suolaa ja pippuria.
3. Laita kinkku uunivuokaan, sen ympärille kuutioitua siankylkeä. Ripottele päälle rosmariinia ja timjamia, pistä lihaan lämpömittari. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.
4. Vatkaa pannusta maut liemellä, siivilöi ja kuori liemi.
5. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää liemi ja viini. Keitä 10 minuuttia, mausta.
6. Tarjoile paisti kastikkeen, vihreiden oliivien ja lohkoperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku