Täytetyt kylkiluut
Rapea, maustettu ja luumuilla täytetty kylkipaisti maistuu kerrassaan mainiolta. Happamat, uunissa paistetut omenat ovat hieno lisuke. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg kylkipaistia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 150 g luumuja
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
- ½ tl timjamia
- n. 6 rkl siirappia
- 1 rkl öljyä
- 2-3 rkl puristettua appelsiinimehua
Lisukkeeksi
- 4-5 omenaa
- 1 lasillinen viinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kylkipaistin lihapuolelle pieniä viiltoja ja täytä viillot luumunpaloilla.
2. Mausta kaikilla mausteilla. Laita liha ritilälle uunipellin päälle.
3. Sekoita siirappi, öljy ja appelsiinimehu ja penslaa kylkipaistia silloin tällöin paistamisen aikana. Paista uunin alatasolla 1 ½-2 tuntia kunnes liha irtoaa luista.
4. Halkaise omenat, poista kodat ja laita ne ritilälle paistin viereen viimeiseksi 15-20 minuutiksi paistoajasta. Täytä ne sitten hyytelöllä ja tarjoile paistin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku