Baba au Rhum
Babat tarjoillaan perinteisesti vatkatun ranskankerman tai kerman sekä tuoreiden tai säilöttyjen hedelmien kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 kpl
- 2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 4 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl kidesokeria
- 2 sitruunan raastettu kuori
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
Liemi
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vettä
- 1-2 rkl rommia
Tarvitset myös
- 10 rinkulavuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna maito 37-asteiseksi. Murusta hiiva kulhoon, lisää maito, munat, suola, sokeri ja sitruunankuori. Työstä mukaan jauhot sähkövatkaimella vatkaten, kunnes saat löysän taikinan. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi pehmeäksi ja työstä se taikinaan. Jaa taikina pieniin, voideltuihin ja jauhotettuihin rinkulavuokiin. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota rinkulat uunista ja kumoa ne. Anna jäähtyä ja laita takaisin vuokiin.
3. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi, keitä kunnes saat sakean liemen, lisää rommi. Lusikoi lientä rinkuloille kunnes ne ovat läpikosteita, anna niiden maustua kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"