Baba au Rhum

Babat tarjoillaan perinteisesti vatkatun ranskankerman tai kerman sekä tuoreiden tai säilöttyjen hedelmien kera.

10 kpl

  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Liemi

  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vettä
  • 1-2 rkl rommia

Tarvitset myös

  • 10 rinkulavuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna maito 37-asteiseksi. Murusta hiiva kulhoon, lisää maito, munat, suola, sokeri ja sitruunankuori. Työstä mukaan jauhot sähkövatkaimella vatkaten, kunnes saat löysän taikinan. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi pehmeäksi ja työstä se taikinaan. Jaa taikina pieniin, voideltuihin ja jauhotettuihin rinkulavuokiin. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota rinkulat uunista ja kumoa ne. Anna jäähtyä ja laita takaisin vuokiin.

3. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi, keitä kunnes saat sakean liemen, lisää rommi. Lusikoi lientä rinkuloille kunnes ne ovat läpikosteita, anna niiden maustua kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!