Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Luumulla täytettyä kalkkunaa ja pottumuusia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4:lle hengelle

Luumulla täytettyä kalkkunaa

  • 600 g kalkkunan rintaa
  • 1 rasia luumusosetta
  • hieman punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • hammastikkuja
  • 1 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa

Pottumuusi

  • 500 g kuorittua perunaa
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 2 rkl Dijon-ryytisinappia
  • suolaa

Valmistusohje

Luumulla täytettyä kalkkunaa:

Leikkaa kalkkunan rinnasta noin 1 cm paksuja siivuja. Nuiji siivut kevyesti kelmun välissä. Mausta luumusose punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi sosetta teelusikallinen kalkkunan siivuille ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat tikulla ja paista pannulla öljyssä nopeasti niin, että kalkkunat saavat väriä. Aseta rullat uunivuokaan ja kaada mukaan lihaliemi ja kerma. Hauduta rullia uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Pottumuusi:

Keitä kuoritut perunat kypsiksi, valuta hyvin. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Kaada perunoiden päälle ja soseuta survimen avulla tasaiseksi muusiksi. Mausta sinapilla ja suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa