Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermaiset pihvit ja lohkoperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita viikko arkisilla, mutta herkullisilla pihveillä. Pihvit valmistuvat nopeasti ja maistuvat varmasti perheen pienimmillekin lohkoperunoiden kanssa.

Ainekset

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • suolaa
  • pippurisekoitusta
  • 2 dl (kevyt)kermaa

Lohkoperunat

  • 1 iso peruna jokaiselle ruokailijalle
  • 1-2 rkl rosmariinia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa ulkofilee 2–3 cm paksuiksi siivuiksi. Painele siivut ohuemmiksi sormin.

Paista pihvejä kuumalla pannulla 1–1,5 minuuttia kummaltakin puolelta.

Mausta pihvit suolalla ja pippurisekoituksella paiston aikana. Kaada pannuun kerma ja kuumenna nopeasti. Nosta pannu liedeltä ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista.

Pese ja lohko perunat neljään osaan. Käytä jauhoista lajiketta. Laita perunat, rosmariini ja rouhittu mustapippuri kulhoon. Kaada päälle öljy ja sekoita.

Levitä perunalohkot uunipellille ja paista 230-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarkkaile kypsyyttä haarukalla tai tikulla kokeilemalla.

Ripottele valmiille perunalohkoille suolaa ja tarjoa kuumina.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi