Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiinikalkkuna

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 kokonainen kalkkunanrinta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • jauhettua merisuolaa ja mustapippuria
  • tuoretta salviaa
  • 3 appelsiinia
  • 3 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Laita kalkkuna voideltuun uunivuokaan. Penslaa se hunajalla. Mausta rinta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla salvialla. Leikkaa appelsiinista kuori pois. Siivuta se noin 1 cm kiekoiksi ja asettele kiekot kalkkunan rinnan päälle. Kaada vuokaan kanaliemi ja kerma. Aseta rintaan sisälämpömittari ja laita rinta uuniin 200 asteeseen, noin 15 minuutiksi. Laske lämpöä 150 asteeseen ja kypsennä rintaa kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Anna rinnan levähtää hetki ennen tarjoilua. Siivuta kalkkuna ohuesti ja tarjoile appelsiinin ja bataatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa