Luumusilavoitu sianniska
Mahtavan muheva kotiruoka, joka on kuin luotu sunnuntaipäivälliselle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg sianniskaa palana luineen
- 12 kuivattua luumua
- suolaa ja valkopippuria
- ½ tl inkiväärijauhetta
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 6 dl paisto- +lihalientä
- 1 dl kermaa
Tarjoiluun
- keitettyjä ruusukaaleja
Valmistusohje
1. Halkaise luumut. Tee useita parin sentin syvyisiä viiltoja terävällä veitsenkärjellä lihan päällyspuoleen. Työnnä luumunpuolikkaat viiltoihin. Nosta lihapala uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Laita liha uunin alatasolle ja paista, kunnes mittari näyttää 80-85 astetta. Paistoaika on suunnilleen 1 ½ - 1 3/4 tuntia. Nosta paisti unista ja anna tasaantua 10-15 minuuttia.
3. Kastike: Mittaa paistoliemi, vispaa paistovuoka vedellä ja lisää tarvittaessa lihalientä, että nestettä on 6 dl. Sulata voi kasarissa, sekoita jauho voisulaan ja vatkaa paistoliemi joukkoon. Kiehauta, laske lämpöä ja kypsennä 3-5 minuuttia. Lisää mukaan kerma. Leikkaa lihapalasta mahdollisesti luut irti ja liha tasaisiksi viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"