Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sinappihunnutettu kassler ja linssipyree

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Äärimmäisen yksinkertainen, mutta mahdottoman hyvä ruoka, joka sopii hyvin myös silloin, kun pöydässä istuu useampia ruokailijoita: ei muuta kuin teet tupla-annoksen. Linssipyreen teet parhaiten, jos käytettävissä on tehosekoitin, monitoimikone tai ihan vain sauvasekoitin.

Neljälle

  • 600 g savukassleria

Kuorrutus

  • 3/4 dl suomalaista sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl korppujauhoa

Linssipyree

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ dl persiljasilppua

Tarjoiluun

  • sinappia

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit ja laita kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää suola, kuumenna kiehuvaksi ja poista vaahto. Keitä hiljaa kannen alla tunti. Silppua persilja. Valuta linsseistä pois mahdollinen ylimääräinen vesi ja jauha koneella soseeksi. Sekoita linssisoseeseen puristettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, oliiviöljy ja persiljasilppu.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Tasoita kasslerin pinnalla olevaa valkoista rasvakerrosta. Kuivaa talouspaperilla. Sekoita keskenään sinappi, sokeri ja keltuainen ja levitä seos kasslerin pintaan. Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele varovasti korppujauho kiinni sinappiseokseen. Laita liha uuniin ja paista, kunnes kuorrutus on kauniin kullanruskea, noin 15 minuuttia.

3. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile linssipyreen kanssa. Hyvää sinappia kannattaa kattaa myös pöytään.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikassler