Koivunoksilla paistettua sianniskaa
Sianniskaa, jota ruotsalaisittain paistetaan uunissa koivunoksien päällä, voi näin valmistettuna pitää todellisena herkkuna: siinä on tarpeeksi rasvaa mehevyyden säilyttämiseksi ja koivunoksat antavat sille aivan oman arominsa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 ½ kg sianniskaa luineen
- suolaa ja valkopippuria
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 pala juuriselleriä
- koivunoksia
- 2 tl timjamia kuivattuna
- 1 laakerinlehti
- 5 dl lihalientä
Tarjoiluun
- tuoretta timjamia
- voissa paistettuja torvisieniä
- mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Hiero lihaan kauttaaltaan suolaa ja pippuria. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja selleri. Laita uunipannulle koivuoksia ja sipuli- ja juureskuutiot sekä timjami ja laakerinlehti. Aseta ritilä uunipannun päälle ja liha sille. Paina lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kaada uunipannulle hieman lihalientä ja lisää sitä pikkuhiljaa paistamisen aikana.
2. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Laita uunipannu, ritilä ja liha uunin alatasolle ja anna olla niin kauan, että lihan sisälämpö on 85 astetta. Ota uunista ja anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Siivilöi paistoliemi.
3. Nosta juurekset tarjoiluvadille, kaada paistoliemi päälle ja laita vadille myös lisäkkeet. Viipaloitu liha ja asettele päällimmäiseksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku