Maa-artisokka-wasabipyree
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg maa-artisokkaa
- 1 sitruuna
- 1 ½ rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl wasabia
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Purista isoon kulhoon kokonainen sitruuna ja täytä kulho vedellä. Kuori maa-artisokat ja laita ne sitä mukaan sitruunaveteen. Sitruunavesi estää maa-artisokkia tummumasta kuorimisen jälkeen. Kun kaikki maa-artisokat on kuorittu, kaada sitruunavesi pois ja nosta maa-artisokat kattilaan. Keitä ne suolatussa keitinvedessä kypsiksi. Survo maa-artisokat ja yhdistä voi. Lisää kerma. Survo monitoimikoneessa, jos haluat pyreeseen mahdollisimman hienon koostumuksen. Mausta wasabilla, suolalla ja valkopippurilla. Paista vaalealihaisia esim. ahvenfileitä kylkeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku