Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maa-artisokkakeitto á la Niki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4:lle hengelle

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • sherryä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Kuori maa-artisokat ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota pannussa tilkassa öljyä. Laita maa-artisokan palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kypsäksi. Lisää puolet maidosta ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle, lisää loput maidosta sekä voi ja sherry. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu, tarkista maku.

Resepti: Nicolas Thieulon

Tuoreimmat aiheesta

Maa-artisokkakeitto