Maa-artisokkakeitto á la Niki
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- sherryä
- 2 rkl voita
- suolaa
- valkopippuria
- sitruunamehua
Valmistusohje
Kuori maa-artisokat ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota pannussa tilkassa öljyä. Laita maa-artisokan palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kypsäksi. Lisää puolet maidosta ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle, lisää loput maidosta sekä voi ja sherry. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu, tarkista maku.
Resepti: Nicolas Thieulon
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku