Sami Salosen kukkakaalikeitto

Ainekset

  • 1 reilun kokoinen kukkakaali
  • 1 purjo
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 1 l vettä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl hakattua persiljaa ja ruohosipulia
  • (pekonia tai sinihomejuustoa)

Valmistusohje

Leikkaa purjo (käytä mieluiten purjon valkeaa osaa) ja kukkakaali paloiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä, lisää vesi ja suola sekä pippuri. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää kerma. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Lisää ruohosipuli ja persilja juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Jos haluat lisää makua tai ruokaisuutta voit lisätä keiton päälle paahdettua pekonia tai sinihomejuustoa nokareina.

Resepti: Sami Salonen

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.