Kylmä punajuurikeitto
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 3 punajuurta
- 1 pieni juuriselleri (n. 100g)
- 2 l vettä
- 4 maustepippuria
- suolaa
- ½ dl kermaa
- 1 dl punaista maitoa
- 1-2 korkillista väkiviinaetikkaa
- 1 puntti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia
Valmistusohje
Keitä pestyt punajuuret ja juurisellerin pala vedessä joka on maustettu suolalla sekä maustepippureilla. Kun juurekset ovat kypsiä, siirrä kattila pois liedeltä ja nosta juurekset pois keitosta. Leikkaa julienne-tikuiksi. Laita juurestikut takaisin liemeen ja jäähdytä. Mausta kermalla, maidolla ja väkiviinaetikalla, tarkista maku.
Laita jääkaappiin kylmenemään. Silppua ennen tarjoilua keittoon runsaasti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa