Kylmä punajuurikeitto

4:lle hengelle

  • 3 punajuurta
  • 1 pieni juuriselleri (n. 100g)
  • 2 l vettä
  • 4 maustepippuria
  • suolaa
  • ½ dl kermaa
  • 1 dl punaista maitoa
  • 1-2 korkillista väkiviinaetikkaa
  • 1 puntti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia

Valmistusohje

Keitä pestyt punajuuret ja juurisellerin pala vedessä joka on maustettu suolalla sekä maustepippureilla. Kun juurekset ovat kypsiä, siirrä kattila pois liedeltä ja nosta juurekset pois keitosta. Leikkaa julienne-tikuiksi. Laita juurestikut takaisin liemeen ja jäähdytä. Mausta kermalla, maidolla ja väkiviinaetikalla, tarkista maku.

Laita jääkaappiin kylmenemään. Silppua ennen tarjoilua keittoon runsaasti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!