Patee taikinakuoressa oliiveilla
Vähärasvaisella sianjauhelihalla tarkoitetaan, että jauhetaan lihaa, jossa on niin vähän rasvaa kuin mahdollista. Voit myös käyttää muuta lihaa, esim. riistaa, mutta silloin sekoitettuna rasvaisemman sianjauhelihan kanssa.
Kymmenelle
- 1 kg vähärasvaista sianjauhelihaa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kermaa
- 3 kananmunaa
- ½ maustemitta jauhettua mausteneilikkaa
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 25 pimentotäytteistä oliivia
- 5 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kaulitse kolme taikinalevyä pitkiltä sivuilta. Kaulitse hieman ohuemmaksi ja vuoraa taikinalla pitkulainen, n. 2 litran uunivuoka. Laita jääkaappiin.
3. Paista pekonit kevyesti, valuta.
4. Sekoita kaikki paitsi pekoni ja oliivit hienoksi lihataikinaksi.
5. Lado sitten vuorotellen taikinaa, pekonia ja oliiveja vuokaan. Kääntele voitaikinan reunat lihataikinan päälle.
6. Kaulitse kaksi jäljellä olevaa taikinalevyä, leikkaa kansi ja peitä vuoka. Käytä loput taikinasta koristeluun.
7. Penslaa vatkatulla munalla, pistele kanteen ilmareikiä.
8. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Laita päälle alumiinifoliota loppua kohden, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä vuoassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku