Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Patee taikinakuoressa oliiveilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vähärasvaisella sianjauhelihalla tarkoitetaan, että jauhetaan lihaa, jossa on niin vähän rasvaa kuin mahdollista. Voit myös käyttää muuta lihaa, esim. riistaa, mutta silloin sekoitettuna rasvaisemman sianjauhelihan kanssa.

Kymmenelle

  • 1 kg vähärasvaista sianjauhelihaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ maustemitta jauhettua mausteneilikkaa
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 25 pimentotäytteistä oliivia
  • 5 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kaulitse kolme taikinalevyä pitkiltä sivuilta. Kaulitse hieman ohuemmaksi ja vuoraa taikinalla pitkulainen, n. 2 litran uunivuoka. Laita jääkaappiin.

3. Paista pekonit kevyesti, valuta.

4. Sekoita kaikki paitsi pekoni ja oliivit hienoksi lihataikinaksi.

5. Lado sitten vuorotellen taikinaa, pekonia ja oliiveja vuokaan. Kääntele voitaikinan reunat lihataikinan päälle.

6. Kaulitse kaksi jäljellä olevaa taikinalevyä, leikkaa kansi ja peitä vuoka. Käytä loput taikinasta koristeluun.

7. Penslaa vatkatulla munalla, pistele kanteen ilmareikiä.

8. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Laita päälle alumiinifoliota loppua kohden, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä vuoassa.

Tuoreimmat aiheesta

Patee