Maalaispatee pekonilla
Tämä on suorastaan hävyttömän helppo patee, joka tekee vaikutuksen vieraisiin niin seisovassa pöydässä, alkuruokana kuin yöpalanakin. Maistuu myös mainiolta näkkileivän kera.
Kahdeksalle-kymmenelle
- 300 g pakastettua kananmaksaa
- 300 g sika-nautajauhelihaa
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 1 pkt pekonia, hienoksi suikaloituna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.
2. Kaada taikina korkeareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.
3. Anna pateen jäähtyä ja tarjoile se vuoastaan, mielellään pienten säilykekurkkujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku