Maalaispatee pekonilla

Tämä on suorastaan hävyttömän helppo patee, joka tekee vaikutuksen vieraisiin niin seisovassa pöydässä, alkuruokana kuin yöpalanakin. Maistuu myös mainiolta näkkileivän kera.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 300 g pakastettua kananmaksaa
  • 300 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 pkt pekonia, hienoksi suikaloituna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.

2. Kaada taikina korkeareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.

3. Anna pateen jäähtyä ja tarjoile se vuoastaan, mielellään pienten säilykekurkkujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!