Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananmunaa pinaatin ja anjoviksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä ruokaa tarjoiltiin muinoin aamiaiseksi, mutta se sopii yhtä hyvin iltaan. Valmistamiseen tarvitset uuninkestäviä annosvuokia.

4 annosta

  • 400 g pakastepinaattia
  • voita
  • suolaa ja rouhittua vakopippuria
  • 4 kananmunaa
  • 8 anjovisfileetä
  • 4 rkl kuohukermaa
  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sulatettu pinaatti ja kuullota sitä nokareessa voita niin kauan kunnes sen kosteus haihtuu. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Annostele pinaatti annosvuokiin, tee keskelle kuoppa ja valuta siihen kananmuna. Asettele anjovisviipaleet kananmunan ympärille ja kaada päälle ruokalusikallinen kermaa.

3. Pane uuniin 15 minuutiksi tai kunnes kananmuna on lähes jähmettynyt. Tarjoile välittömästi maukkaan leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Munat