Pekonipannukakku purjolla

Tästä kaikki pitävät, ja se on helppo valmistaa. Tarjoile mielellään puolukkahillon kera, mutta tomaatti-sipulisalaatti vinaigretten kanssa käy yhtä hyvin lisukkeena.

Neljälle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • noin 6 dl maitoa

Täyte

  • 1 viipaloitu purjo
  • noin 200 g pekonia, kuutioina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Ruskista pekoni ja laita kevyesti voideltuun uunipannuun.

3. Ruskista purjo kevyesti ja lisää pannuun.

4. Vatkaa taikina ja kaada pannuun. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.