Pekonipannukakku purjolla
Tästä kaikki pitävät, ja se on helppo valmistaa. Tarjoile mielellään puolukkahillon kera, mutta tomaatti-sipulisalaatti vinaigretten kanssa käy yhtä hyvin lisukkeena.
Neljälle
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- noin 6 dl maitoa
Täyte
- 1 viipaloitu purjo
- noin 200 g pekonia, kuutioina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista pekoni ja laita kevyesti voideltuun uunipannuun.
3. Ruskista purjo kevyesti ja lisää pannuun.
4. Vatkaa taikina ja kaada pannuun. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa