Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkana-valkosipulikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuuma keitto lämmittää! Syksyn sadosta syntyy herkullista kasviskeittoa.

Ainekset

  • 3 valkosipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • pala selleriä
  • 6 dl porkkanamehua
  • 2 dl kevytkermaa
  • 2 viipaletta kuivaa leipää
  • suolaa ja pippuria
  • rakuunaa
  • pestokastiketta
  • valkosipulipatonkia
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Pilko juurekset pienehköiksi palasiksi ja kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mukaan kuoritut valkosipulinkynnet ja jatka kuullotusta vielä tovi.

Murra juuresten päälle pari palaa kuivaa leipää ja kaada porkkanamehu päälle. Keitä tovi ja lisää kerma keittoon. Mausta suolalla ja hennosti myös pippurilla.

Yrteistä rakuuna sopii erityisen hyvin porkkanan mausteeksi. Soseuta keitto aivan sileäksi. Koristele ja viimeistele tilkalla pestoa ja tarjoa keiton kanssa tuoretta valkosipulipatonkia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto