Porkkana-valkosipulikeitto

Kuuma keitto lämmittää! Syksyn sadosta syntyy herkullista kasviskeittoa.

Ainekset

  • 3 valkosipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • pala selleriä
  • 6 dl porkkanamehua
  • 2 dl kevytkermaa
  • 2 viipaletta kuivaa leipää
  • suolaa ja pippuria
  • rakuunaa
  • pestokastiketta
  • valkosipulipatonkia
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Pilko juurekset pienehköiksi palasiksi ja kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mukaan kuoritut valkosipulinkynnet ja jatka kuullotusta vielä tovi.

Murra juuresten päälle pari palaa kuivaa leipää ja kaada porkkanamehu päälle. Keitä tovi ja lisää kerma keittoon. Mausta suolalla ja hennosti myös pippurilla.

Yrteistä rakuuna sopii erityisen hyvin porkkanan mausteeksi. Soseuta keitto aivan sileäksi. Koristele ja viimeistele tilkalla pestoa ja tarjoa keiton kanssa tuoretta valkosipulipatonkia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!