Madekeitto ja mätileipää
8.1.2013. Madekeitto on talven sesonkiherkku.
Madekeitto
- 1 nyljetty made
- 5 perunaa
- 1 fenkoli
- 1 porkkanaa
- 1 palsternakkaa
- 1/5 selleri
- 1 keltasipuli
- 1 purjo
- 100 g voita
- suolaa
- laakerinlehteä
- maustepippuria
- tilliä
Mätileipä
- 4 vaaleaa leipää
- 1 shalottisipuli
- 1 mateen mätipussi
- 1 prk smetanaa
- suolaa
- mustapippuria
- voita
- ruohosipulia
Valmistusohje
Madekeitto:
1. Leikkaa fileet irti kaloista. Keitä ruodoista liemi (noin. 15 minuuttia).
2. Kuori juurekset ja sipulit ja paloittele. Laita kattilaan ja kuullota. Lisää mausteet ja siivilöity kalaliemi.
3. Keitä juurekset kypsiksi, lisää madefileet, hienonnettu tilli ja voi. Tarkista maku.
Mätileipä:
1. Lypsä mädit pussista pois. Vatkaa haarukalla tai yleiskoneella verisuonet pois. Mausta mädit suolalla.
2. Leikkaa ruohosipuli hienoksi. Paista vaalea leipä voissa pannulla kauniin ruskeaksi.
3. Tee smetanasta, mädistä ja leivästä annospala.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"