Madekeitto ja mätileipää

8.1.2013. Madekeitto on talven sesonkiherkku.

Madekeitto

  • 1 nyljetty made
  • 5 perunaa
  • 1 fenkoli
  • 1 porkkanaa
  • 1 palsternakkaa
  • 1/5 selleri
  • 1 keltasipuli
  • 1 purjo
  • 100 g voita
  • suolaa
  • laakerinlehteä
  • maustepippuria
  • tilliä

Mätileipä

  • 4 vaaleaa leipää
  • 1 shalottisipuli
  • 1 mateen mätipussi
  • 1 prk smetanaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Madekeitto:

1. Leikkaa fileet irti kaloista. Keitä ruodoista liemi (noin. 15 minuuttia).

2. Kuori juurekset ja sipulit ja paloittele. Laita kattilaan ja kuullota. Lisää mausteet ja siivilöity kalaliemi.

3. Keitä juurekset kypsiksi, lisää madefileet, hienonnettu tilli ja voi. Tarkista maku.

Mätileipä:

1. Lypsä mädit pussista pois. Vatkaa haarukalla tai yleiskoneella verisuonet pois. Mausta mädit suolalla.

2. Leikkaa ruohosipuli hienoksi. Paista vaalea leipä voissa pannulla kauniin ruskeaksi.

3. Tee smetanasta, mädistä ja leivästä annospala.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.