Madekeitto ja mätileipää
8.1.2013. Madekeitto on talven sesonkiherkku.
Madekeitto
- 1 nyljetty made
- 5 perunaa
- 1 fenkoli
- 1 porkkanaa
- 1 palsternakkaa
- 1/5 selleri
- 1 keltasipuli
- 1 purjo
- 100 g voita
- suolaa
- laakerinlehteä
- maustepippuria
- tilliä
Mätileipä
- 4 vaaleaa leipää
- 1 shalottisipuli
- 1 mateen mätipussi
- 1 prk smetanaa
- suolaa
- mustapippuria
- voita
- ruohosipulia
Valmistusohje
Madekeitto:
1. Leikkaa fileet irti kaloista. Keitä ruodoista liemi (noin. 15 minuuttia).
2. Kuori juurekset ja sipulit ja paloittele. Laita kattilaan ja kuullota. Lisää mausteet ja siivilöity kalaliemi.
3. Keitä juurekset kypsiksi, lisää madefileet, hienonnettu tilli ja voi. Tarkista maku.
Mätileipä:
1. Lypsä mädit pussista pois. Vatkaa haarukalla tai yleiskoneella verisuonet pois. Mausta mädit suolalla.
2. Leikkaa ruohosipuli hienoksi. Paista vaalea leipä voissa pannulla kauniin ruskeaksi.
3. Tee smetanasta, mädistä ja leivästä annospala.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi