Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Madekeitto ja mätileipää

Julkaistu 18.02.2013 00:00

8.1.2013. Madekeitto on talven sesonkiherkku.

Madekeitto

  • 1 nyljetty made
  • 5 perunaa
  • 1 fenkoli
  • 1 porkkanaa
  • 1 palsternakkaa
  • 1/5 selleri
  • 1 keltasipuli
  • 1 purjo
  • 100 g voita
  • suolaa
  • laakerinlehteä
  • maustepippuria
  • tilliä

Mätileipä

  • 4 vaaleaa leipää
  • 1 shalottisipuli
  • 1 mateen mätipussi
  • 1 prk smetanaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Madekeitto:

1. Leikkaa fileet irti kaloista. Keitä ruodoista liemi (noin. 15 minuuttia).

2. Kuori juurekset ja sipulit ja paloittele. Laita kattilaan ja kuullota. Lisää mausteet ja siivilöity kalaliemi.

3. Keitä juurekset kypsiksi, lisää madefileet, hienonnettu tilli ja voi. Tarkista maku.

Mätileipä:

1. Lypsä mädit pussista pois. Vatkaa haarukalla tai yleiskoneella verisuonet pois. Mausta mädit suolalla.

2. Leikkaa ruohosipuli hienoksi. Paista vaalea leipä voissa pannulla kauniin ruskeaksi.

3. Tee smetanasta, mädistä ja leivästä annospala.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto