Ranskalainen juhlakala

Valkoviinikastike pinaatin kera ja muikunmätinokareet tekevät kalakääröistä taivaallisia. Ellet halua itse tehdä kalafondia, kaupasta saa hyvää valmista.

Kuudelle

  • 4 mustaeväkampelaa fileinä

Fondi

  • selkäruodot, evät, päät
  • 5-6 dl vettä
  • 1 porkkana paloina
  • ½ purjo paloina
  • 1 lohko juuriselleriä paloina
  • 2 salottisipulia
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehteä
  • muutama persiljanoksa
  • 1 kalaliemikuutio
  • 6 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa

Kastike

  • siivilöityä fondia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 6 rkl pinaattisilppua
  • 1 rkl voita
  • 100 g muikunmätiä

Valmistusohje

1. Fileoi kalat ja laita ruodot, päät ja evät kattilaan. Lisää fondin ainekset ja keitä kannen alla 20 minuuttia. Siivilöi. Lisää fondiin yhtä paljon viiniä ja keitä kokoon puoleksi määräksi alkuperäisestä.

2. Kääri fileet rullalle ja pane ne paistokasariin tai matalaan kattilaan. Kaada fondi päälle ja keitä hiljaa kypsäksi kannen alla. Se vie vain muutaman minuutin, varo, ettei kala kiehu rikki.

3. Nosta fileet vadille ja pidä ne lämpiminä. Vatkaa liemeen ranskankerma ja valutettu pinaattisilppu ja keitä, kunnes kastike sakenee. Kiillota voilla.

4. Kaada kastike kalakääröjen päälle ja koristele ne mädillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.