Ranskalainen juhlakala
Valkoviinikastike pinaatin kera ja muikunmätinokareet tekevät kalakääröistä taivaallisia. Ellet halua itse tehdä kalafondia, kaupasta saa hyvää valmista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 4 mustaeväkampelaa fileinä
Fondi
- selkäruodot, evät, päät
- 5-6 dl vettä
- 1 porkkana paloina
- ½ purjo paloina
- 1 lohko juuriselleriä paloina
- 2 salottisipulia
- 6 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehteä
- muutama persiljanoksa
- 1 kalaliemikuutio
- 6 dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa
Kastike
- siivilöityä fondia
- 2 dl ranskankermaa
- 6 rkl pinaattisilppua
- 1 rkl voita
- 100 g muikunmätiä
Valmistusohje
1. Fileoi kalat ja laita ruodot, päät ja evät kattilaan. Lisää fondin ainekset ja keitä kannen alla 20 minuuttia. Siivilöi. Lisää fondiin yhtä paljon viiniä ja keitä kokoon puoleksi määräksi alkuperäisestä.
2. Kääri fileet rullalle ja pane ne paistokasariin tai matalaan kattilaan. Kaada fondi päälle ja keitä hiljaa kypsäksi kannen alla. Se vie vain muutaman minuutin, varo, ettei kala kiehu rikki.
3. Nosta fileet vadille ja pidä ne lämpiminä. Vatkaa liemeen ranskankerma ja valutettu pinaattisilppu ja keitä, kunnes kastike sakenee. Kiillota voilla.
4. Kaada kastike kalakääröjen päälle ja koristele ne mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi