Kasvissoppa frikadelleilla
Frikadellien ansiosta keitosta tulee ruokaisampi. Jos tarjoile keiton alkuruokana, voit jättää frikadellit väliin.
Neljälle
- 4 porkkanaa, viipaleina
- 200 g vihreitä papuja, paloina
- 200 g kukkakaalinkimppuja
- 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
- 125 g pakasteherneitä
- 12 dl lientä
- 1 laakerinlehti
- 6-8 mustapippuria
- persiljaa, hienonnettuna
Frikadellit
- 250 g sian- tai vasikanjauhelihaa
- 1 pieni kananmuna
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, muna, kerma ja mausteet. Pyörittele pieniä lihapullia. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää pullat. Hauduta kypsiksi ja poimi liemestä.
2. Lisää liemeen vihannekset ja keitä ne kypsiksi. Lisää frikadellit ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku