Kasvissoppa frikadelleilla

Frikadellien ansiosta keitosta tulee ruokaisampi. Jos tarjoile keiton alkuruokana, voit jättää frikadellit väliin.

Neljälle

  • 4 porkkanaa, viipaleina
  • 200 g vihreitä papuja, paloina
  • 200 g kukkakaalinkimppuja
  • 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
  • 125 g pakasteherneitä
  • 12 dl lientä
  • 1 laakerinlehti
  • 6-8 mustapippuria
  • persiljaa, hienonnettuna

Frikadellit

  • 250 g sian- tai vasikanjauhelihaa
  • 1 pieni kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, muna, kerma ja mausteet. Pyörittele pieniä lihapullia. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää pullat. Hauduta kypsiksi ja poimi liemestä.

2. Lisää liemeen vihannekset ja keitä ne kypsiksi. Lisää frikadellit ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.