Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasvissoppa frikadelleilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Frikadellien ansiosta keitosta tulee ruokaisampi. Jos tarjoile keiton alkuruokana, voit jättää frikadellit väliin.

Neljälle

  • 4 porkkanaa, viipaleina
  • 200 g vihreitä papuja, paloina
  • 200 g kukkakaalinkimppuja
  • 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
  • 125 g pakasteherneitä
  • 12 dl lientä
  • 1 laakerinlehti
  • 6-8 mustapippuria
  • persiljaa, hienonnettuna

Frikadellit

  • 250 g sian- tai vasikanjauhelihaa
  • 1 pieni kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, muna, kerma ja mausteet. Pyörittele pieniä lihapullia. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää pullat. Hauduta kypsiksi ja poimi liemestä.

2. Lisää liemeen vihannekset ja keitä ne kypsiksi. Lisää frikadellit ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto