Madeleine-leivokset ja tuorejuustodippi
Madeleine –leivokset ovat klassinen ranskalainen leivonnainen, jotka on erittäin helppo valmistaa. Piknikillä niitä voi dipata tomusokerilla ja sitruunamehulla maustettuun tuorejuustoon. Reseptin loihti Marcos Gois.
Ainekset (20-25 kpl)
Madeleinet
- 150 g voita
- 240 g valkuaisia
- 300 g sokeria
- 100 g mantelijauhoa
- 100 g vehnäjauhoa
- 15 g hunajaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
Tuorejuustodippi
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3-4 rkl tomusokeria
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
Valmistusohje
1. Ruskista voi paistinpannulla.
2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset, säästä keltuaiset muuta käyttöä varten.
3. Mittaa vaa'alla muut ainekset. Sekoita vehnäjauho ja mantelijauho keskenään.
4. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään. Ei tarvitse vaahdottaa kuohkeaksi, kunnon sekoitus riittää. Lisää jauhoseos ja hunaja, lisää lopuksi ruskistettu voi ja raastetut sitruunan ja appelsiinin kuoret.
5. Voitele madeleinevuoat kevyesti, lisää seos lusikalla muotteihin, paista 200-asteisessa uunissa noin 11-12 minuuttia.
6. Sekoita makuaineet tuorejuuston joukkoon ja pakkaa dippi tiiviiseen purkkiin.
6. Tarjoile piknikillä madeleinet tomusokerilla ja sitruunalla maustetun tuorejuuston kera.
Vinkki, voit käyttää madeleinevuokien sijaan pieniä muffinssivuokia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka