Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pastaa ja Créme Ninon -keittoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Créme Ninon on klassinen mieto hernekeitto, josta on olemassa monia eri versioita. Tässä reseptissä sen seurana on vaihteeksi pastaa ja kinkkukuutioita. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyvä apuväline tämän valmistuksessa.

4 annosta

  • 2 dl pastaa, esim. farfallea
  • 2 dl kuutioitua kinkkua tai pekonia
  • 2 salottisipulia
  • 500 g pakasteherneitä
  • 3 dl kermaa
  • 8 dl kanalientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Keitä kermaa, lihalientä ja sipulia hiljalleen 5 minuuttia. Lisää joukkoon herneet ja kiehauta. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä pippurilla.

2. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pasta lävikköön.

3. Leikkaa kinkku tai pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista rapeaksi paistinpannussa. Kaada talouspaperille ja anna liian rasvan imeytyä. Tarjoile keitto keittolautasilta. Koristele rapeilla kinkku- tai pekonikuutioilla.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto