Pastaa ja Créme Ninon -keittoa
Créme Ninon on klassinen mieto hernekeitto, josta on olemassa monia eri versioita. Tässä reseptissä sen seurana on vaihteeksi pastaa ja kinkkukuutioita. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyvä apuväline tämän valmistuksessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 2 dl pastaa, esim. farfallea
- 2 dl kuutioitua kinkkua tai pekonia
- 2 salottisipulia
- 500 g pakasteherneitä
- 3 dl kermaa
- 8 dl kanalientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Keitä kermaa, lihalientä ja sipulia hiljalleen 5 minuuttia. Lisää joukkoon herneet ja kiehauta. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pasta lävikköön.
3. Leikkaa kinkku tai pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista rapeaksi paistinpannussa. Kaada talouspaperille ja anna liian rasvan imeytyä. Tarjoile keitto keittolautasilta. Koristele rapeilla kinkku- tai pekonikuutioilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku