Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Laiskan miehen lasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lasagne tarjoillaan italialaiseen tapaan valko- eli béchamelkastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 500 g lasagnelevyjä
  • 1,4 litraa jauhelihakastiketta
  • 710 ml valkokastiketta
  • 400 g vastaraastettua mozzarellaa
  • Jauhelihakastike
  • 3 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl suolatonta voita
  • 1 sipuli, pieneksi pilkottuna
  • 2 selleritankoa, pieneksi pilkottuna
  • 3 porkkanaa, pieneksi pilkottuna
  • oksa tuoretta rosmariinia
  • 200 g porsaanjauhelihaa
  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 240 ml valkoviiniä
  • 470 ml tomaattimurskaa
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna
  • 5 basilikan lehteä
  • suolaa

Valko- eli béchamelkastike

  • 70 g voita
  • 70 g jauhoja
  • litra maitoa

Valmistusohje

- Sulata voi kasarissa yhdessä oliiviöljyn kera, lisää porkkanat, sipulit, selleri ja chili ja rosmariini.

- Lisää jauheliha ja kypsennä, kunnes lihat ovat kullanruskeita.

- Poista rosmariinin oksa ja lisää valkoviini. Anna kypsyä.

- Lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä tunnin ajan.

- Kuumenna maitoa kattilassa, kunnes se poreilee hiljalleen. Sekoita samalla.

- Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää siihen jauhot. Sekoita, kunnes voi on imenyt kaikki jauhot ja koostumus on taikinamainen. Varo ettei seos pala tai muutu ruskeaksi.

- Poista seos levyltä ja lisää osa maidosta joukkoon. Sekoita vispilällä, kunnes maito on imeytynyt jauhoihin.

- Laita seos takaisin levylle ja sekoita loput maidosta joukkoon miedolla lämmöllä.

- Jatka sekoittamista kunnes kastike sakeutuu ja siitä tulee samettisen kermaista.

- Laita lasagnevuokaan kerros jauhelihakastiketta.

- Lisää lasagnelevyjä päälle, kunnes ne peittävät kastikkeen kokonaan.

- Laita toinen paksu kerros jauhelihakastiketta. Lisää päälle valkokastiketta ja mozzarellaraastetta. Tee toinen lasagnelevykerros.

- Jatka näin, kunnes 2/3 osaa vuoasta on täynnä. Päällimmäiseksi jää kumpaakin kastiketta sekä juustoraastetta.

- Paista noin 35-40 minuuttia 200 asteessa. Ota uunista ja anna vetäytyä vielä parikymmentä minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne