Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta-pekoni-fetajuustomunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistinpannulla valmistat maistuvan munakkaan helposti. Fetajuusto ei sula kokonaan, vaan jää ihanan pehmeäksi ja kermaiseksi. Ruokaan sopii mainiosti myös tähteeksi jäänyt pasta.

4 annosta

  • 3 dl fusillipastaa
  • 6 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 pieni, suikaloitu purjo
  • 150 g pekonikuutioita
  • 1 dl oliiveja
  • 75 g pinaattia
  • 250 g fetajuustoa kuutioina
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Ruskista pekonikuutiot ja purjosuikaleet oliiviöljyssä ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin.

3. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pekonit, purjosuikaleet ja pasta paistinpannulle ja kaada päälle munamaito. Lisää pinaatti, oliivit ja fetajuusto ja paista miedolla lämmöllä puuhaarukalla sekoittaen. Valmis munakas on väriltään kullanruskea.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas