Makaronilaatikko sianlihalla
Helppo, nopea, mutta täyttävä arkiruoka, jota voit hieman täyteläistää päälle ripotellulla juustoraasteella.
Neljälle
- 4 dl makaronia
- mustapippuria
- ripaus muskottia
- 150 g savusiansivua kuutioina
- 200 g pakasteherneitä ja porkkanoita
- 2 munaa
- ½ dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä makaronit kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja sekoita hieman öljyä, jotta makaronit eivät liimaudu. Mausta mustapippurilla ja varovasti muskotilla.
2. Paista savustetut siansivukuutiot ja valuta ne talouspaperilla. Kerrostele voideltuun uunivuokaan makaronia, lihakuutioita ja vihanneksia.
3. Vatkaa yhteen muna, maito, suola sekä pippuri ja kaada seos makaronien päälle. Paista uunin keskitasolla, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka