Marjatarteletit
Voit käyttää marjatarteletteihin mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita, metsämansikoita tai mustikoita. Kun hauras taikina erotetaan täytteestä sivelemällä varovasti väliin sulaa suklaata, säilyttää tarteletti raikkautensa. Marja- tai hedelmätarteletti sopii hyvin niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään.
4 annosta
- kauden marjoja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- vajaa 1 dl sokeria
- 120 g huoneenlämpöistä voita
- 1 munankeltuainen
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, voi ja munankeltuainen nopeasti yleiskoneessa. Anna taikinan levätä viileässä puolen tunnin ajan.
2. Sekoita ruostumattomassa kattilassa kerma, maito, muna, sokeri, vehnäjauhot, voi ja vaniljasokeri. Lisää lämpöä koko ajan sekoittaen. Kun vaniljakastike sakenee, kaada se viilennettyyn kulhoon ja pane heti viilenemään.
3. Kuumenna 225 asteeseen. Vuoraa tartelttivuoat taikinalla ja paista ne uunissa kullanruskeiksi. Ota vuoat uunista ja anna jäähtyä.
4. Sivele tartelettien sisäpinnat suljetulla suklaalla. Anna jähmettyä. Kaada pohjalle vaniljakastiketta ja täytä marjoilla tai hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku