Kookosjälkiruoka
Marengit ja mangoviipaleet kruunaavat tämän kookosherkun.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 3 mausteneilikkaa
- 2 dl kookoshiutaleita
- 4 munankeltuaista
- 1/4 tl kanelia
Koristeluun
- 8-10 marenkia
- 1 mango
Valmistusohje
1. Valmista liemi sokerista, vedestä ja neilikoista. Keitä lientä ilman kantta 8-10 minuuttia. Pudota muutama tippa lientä kylmään veteen. Jos tipat muuttuvat heti nauhamaisiksi, liemi on valmista. Muussa tapauksessa keitä vielä hetki.
2. Poista neilikat liemestä reikäkauhalla. Lisää kookoshiutaleet, sekoita ja keitä 10 minuuttia.
3. Vatkaa munankeltuaiset ja kaneli isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon kookosliemi pienissä erissä. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä vielä 5-6 minuuttia. Kaada kookosjälkiruoka vuokaan ja anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi mango. Koristele marengilla ja mangoviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku