Hedelmätorttu vaniljakreemillä
Voit käyttää mitä tahansa hedelmiä, kunhan tortusta tulee maukas ja kaunis.
Neljälle-kuudelle
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g sulatettua margariinia
Täyte
- 2 dl vaniljakreemiä
- 1 dl kuohukermaa
- 3 liivatelehteä
- 1 prk aprikoosinpuolikkaita
- 1 kiivi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaa. Lisää rasva ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ne miedoimmalla lämmöllä.
3. Vatkaa kerma ja sekoita se vaniljakreemin sekä jäähtyneen liivatteen kanssa. Levitä kreemi kakkupohjalle ja laita jääkaappiin kunnes kreemi on jähmettynyt.
4. Koristele aprikoosilohkoin ja kiiviviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa