Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmätorttu vaniljakreemillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit käyttää mitä tahansa hedelmiä, kunhan tortusta tulee maukas ja kaunis.

Neljälle-kuudelle

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g sulatettua margariinia

Täyte

  • 2 dl vaniljakreemiä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 liivatelehteä
  • 1 prk aprikoosinpuolikkaita
  • 1 kiivi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaa. Lisää rasva ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ne miedoimmalla lämmöllä.

3. Vatkaa kerma ja sekoita se vaniljakreemin sekä jäähtyneen liivatteen kanssa. Levitä kreemi kakkupohjalle ja laita jääkaappiin kunnes kreemi on jähmettynyt.

4. Koristele aprikoosilohkoin ja kiiviviipalein.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu