Thai-katkaravut
Tarjoile nämä tulisesti maustetut ravut drinkkipurtavana tai alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 500 g katkarapuja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 salaattisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 cm tuoretta inkivääriä
- 1 iso punainen chili
- 1 iso limetti, kuori ja mehu
- 2 ruukkua korianterisilppua
- ½ dl sweet chili -kastiketta
Valmistusohje
1. Perkaa salaattisipulit ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet sekä inkivääri ohuelti. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi palko ohuelti.
2. Kuumenna öljy tilavassa pannussa. Kuullota varoen sipulilajit, inkivääri ja chili, niin että ne pehmenevät. Sekoita joukkoon limetin raastettu kuori sekä mehu. Lisää hieman lämpöä. Pane katkaravut paistumaan mukaan pannulle. Ota pannu liedeltä.
3. Kääntele joukkoon korianterisilppu ja sweet chili -kastike. Tarjoile cocktailtikkujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku