Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thai-katkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile nämä tulisesti maustetut ravut drinkkipurtavana tai alkuruokana.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 500 g katkarapuja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 salaattisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 iso punainen chili
  • 1 iso limetti, kuori ja mehu
  • 2 ruukkua korianterisilppua
  • ½ dl sweet chili -kastiketta

Valmistusohje

1. Perkaa salaattisipulit ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet sekä inkivääri ohuelti. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi palko ohuelti.

2. Kuumenna öljy tilavassa pannussa. Kuullota varoen sipulilajit, inkivääri ja chili, niin että ne pehmenevät. Sekoita joukkoon limetin raastettu kuori sekä mehu. Lisää hieman lämpöä. Pane katkaravut paistumaan mukaan pannulle. Ota pannu liedeltä.

3. Kääntele joukkoon korianterisilppu ja sweet chili -kastike. Tarjoile cocktailtikkujen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Katkaravut