Grillattu entreocôte mansikkasalsan kera
Entrecôte (naudan välikyljys) on mahtavaa grillattavaa. Liha on marmoroitunutta eli siinä on rasvajuovia lihan keskellä, joten pihvistä tulee hiiligrillissäkin mehukasta ja maukasta. Raikas mansikkasalsa täydentää makusinfonian.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 isoa viipaletta entrecôtea (naudan välikyljyslihaa)
- 3 rkl grilliöljyä
- suolaa ja jauhettua valko- tai mustapippuria
Salsa
- 1 l mansikoita
- 1/2 kurkku
- 1 pieni salaattisipuli
- 1 avokado
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 chili
- 1 tl suolaa
- 1 limetti
- 5-6 basilikanlehteä
Valmistusohje
1. Salsa: Huuhtele mansikat ja poista kannat. Paloittele mansikat. Huuhdo ja kuutioi kurkku. Silppua sipuli. Halkaise avokado, poista siemen, koverra sisus ja kuutioi. Purista avokadokuutioiden päälle heti hieman limettimehua (tai sitruunaa), etteivät ne tummu. Silppua valkosipulinkynsi hyvin pieneksi. Halkaise chili, poista kalvot ja siemenet, mutta säästä ne. Kerrostele kaikki käsitellyt ainekset kulhoon ja sirottele päälle suolaa. Nosta kulho viileään tunniksi. Ennen tarjoilua purista salaattiin limetin mehu ja sekoita mukaan silputtu basilika. Maistele, ja jos haluat tulisempaa salsaa, lisää chilin sisäkalvot ja siemenet.
2. Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin ennen grillaamista. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja sivele grilliöljyllä.
3. Grillaa pihvejä 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile grillattujen vihannesten ja salsan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti