Makujen Aamu -ohjelmassa kokattiin aasialaistyylistä vihreää salaattia. Kun haluat säväyttää juhlaväen salaatilla, joka nostaa raikkaan vihreän salaatin ihan uudelle tasolle, kokeile tätä Marcos Goisin reseptiä.

8-10 annosta

  • 1 ruukku tammenlehväsalaattia
  • 1 ruukku friseesalaattia
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 kpl punasikuria
  • 1 kpl salaattisikuria
  • 1/2 dl vaaleita ja mustia seesamsiemeniä
  • (Vinkki: valikoi rohkeasti erilaisia salaatteja ja villiyrttejä sesongin mukaan esim. isomaksaruohoa, saksankirveliä, ketunleipää, litulaukkaa)

Soijavinaigrette

  • 1 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl seesamöljyä
  • 1/2 dl miriniä
  • 1/2 dl riisiviinietikka
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 50 g garia (pikkelöityä inkivääriä) hienonnettuna

Valmistusohje

Pese salaatit tarvittaessa huolellisesti. Kuivaa hyvin esimerkiksi salaattilingolla.

Pienennä salaatinlehdet ja sikurit sopivan kokoisiksi käsin repien. Älä leikkaa salaattia.

Lämmitä pannu miedolle lämmölle ja paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti kunnes mieto paahteinen aromi valtaa keittiön.

Lisää puolet siemenistä salaatin joukkoon, sekoita hyvin.

Viimeistele vinaigretellä, villiyrteillä ja lopuilla seesaminsiemenillä ja tarjoile heti.

Kastikkeen valmistus

Sekoita raaka-aineet kulhossa vispilällä sekoittaen. Voit tehdä isomman määrän vinaigretteä kerralla, se säilyy jääkaapissa kätevästi esimerkiksi lasipullossa pari kolme viikkoa.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.