Makujen Aamu -ohjelmassa kokattiin aasialaistyylistä vihreää salaattia. Kun haluat säväyttää juhlaväen salaatilla, joka nostaa raikkaan vihreän salaatin ihan uudelle tasolle, kokeile tätä Marcos Goisin reseptiä.

8-10 annosta

  • 1 ruukku tammenlehväsalaattia
  • 1 ruukku friseesalaattia
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 kpl punasikuria
  • 1 kpl salaattisikuria
  • 1/2 dl vaaleita ja mustia seesamsiemeniä
  • (Vinkki: valikoi rohkeasti erilaisia salaatteja ja villiyrttejä sesongin mukaan esim. isomaksaruohoa, saksankirveliä, ketunleipää, litulaukkaa)

Soijavinaigrette

  • 1 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl seesamöljyä
  • 1/2 dl miriniä
  • 1/2 dl riisiviinietikka
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 50 g garia (pikkelöityä inkivääriä) hienonnettuna

Valmistusohje

Pese salaatit tarvittaessa huolellisesti. Kuivaa hyvin esimerkiksi salaattilingolla.

Pienennä salaatinlehdet ja sikurit sopivan kokoisiksi käsin repien. Älä leikkaa salaattia.

Lämmitä pannu miedolle lämmölle ja paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti kunnes mieto paahteinen aromi valtaa keittiön.

Lisää puolet siemenistä salaatin joukkoon, sekoita hyvin.

Viimeistele vinaigretellä, villiyrteillä ja lopuilla seesaminsiemenillä ja tarjoile heti.

Kastikkeen valmistus

Sekoita raaka-aineet kulhossa vispilällä sekoittaen. Voit tehdä isomman määrän vinaigretteä kerralla, se säilyy jääkaapissa kätevästi esimerkiksi lasipullossa pari kolme viikkoa.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!