Mansikka-melonisalaatti jogurttikastikkeessa
Jogurtilla, hunajalla ja pähkinöillä maustettuna mansikka- ja melonisalaatista tulee ihanan raikas brunssi- tai lounasannos. Voit käyttää hunaja-, ogen- tai verkkomelonia. Jos haluat vielä keventää salaattia, vaihda paksu ruokajogurtti kevytjogurttiin tai rahkaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l mansikoita
- 1 makea meloni
- 3 dl ruokajogurttia
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- 12 saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Napsi kannat vasta huuhtelun jälkeen, niin mansikoiden maku säilyy paremmin. Puolita isot mansikat.
2. Halkaise meloni. Koverra siemenet pois ja ota melonista palloja palloraudalla tai leikkaa melonin malto kuutioiksi. Laita mansikat ja melonit vadille.
3. Lusikoi päälle jogurtti ja valuta pinnalle hunajaa, koristele saksanpähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa