Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikka-melonisalaatti jogurttikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jogurtilla, hunajalla ja pähkinöillä maustettuna mansikka- ja melonisalaatista tulee ihanan raikas brunssi- tai lounasannos. Voit käyttää hunaja-, ogen- tai verkkomelonia. Jos haluat vielä keventää salaattia, vaihda paksu ruokajogurtti kevytjogurttiin tai rahkaan.

Neljälle

  • 1 l mansikoita
  • 1 makea meloni
  • 3 dl ruokajogurttia
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 12 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Napsi kannat vasta huuhtelun jälkeen, niin mansikoiden maku säilyy paremmin. Puolita isot mansikat.

2. Halkaise meloni. Koverra siemenet pois ja ota melonista palloja palloraudalla tai leikkaa melonin malto kuutioiksi. Laita mansikat ja melonit vadille.

3. Lusikoi päälle jogurtti ja valuta pinnalle hunajaa, koristele saksanpähkinöillä.

Tuoreimmat aiheesta

Marjasalaatti