Mansikka-melonisalaatti jogurttikastikkeessa

Jogurtilla, hunajalla ja pähkinöillä maustettuna mansikka- ja melonisalaatista tulee ihanan raikas brunssi- tai lounasannos. Voit käyttää hunaja-, ogen- tai verkkomelonia. Jos haluat vielä keventää salaattia, vaihda paksu ruokajogurtti kevytjogurttiin tai rahkaan.

Neljälle

  • 1 l mansikoita
  • 1 makea meloni
  • 3 dl ruokajogurttia
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 12 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Napsi kannat vasta huuhtelun jälkeen, niin mansikoiden maku säilyy paremmin. Puolita isot mansikat.

2. Halkaise meloni. Koverra siemenet pois ja ota melonista palloja palloraudalla tai leikkaa melonin malto kuutioiksi. Laita mansikat ja melonit vadille.

3. Lusikoi päälle jogurtti ja valuta pinnalle hunajaa, koristele saksanpähkinöillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!